Biografie

(Download bio ned)

 

Het Concertgebouw Kamerorkest werd in 1987 opgericht en is samengesteld

uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam. Vóór 1987

traden zij in binnen- en buitenland op onder de naam Amsterdams Kamerorkest.

 

Het Concertgebouw Kamerorkest wordt jaarlijks uitgenodigd door de grootste Nederlandse podia zoals onder andere het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam, Vredenburg te Utrecht en de Rotterdamse Doelen. In series als Het Zondagochtend Concert, De Vrijdag van Vredenburg en Music for the Millions zijn zij regelmatig te gast.

 

De afgelopen seizoenen werkte het Concertgebouw Kamerorkest samen met (inter)nationale solisten zoals Liza Ferschtman, Nicolas Altstaedt, Lavinia Meijer, Dominic Seldis, Vesko Eschkenazy, Amihai Grosz, Emily Beynon, Noa Wildschut en Tjeerd Top. In de nabije toekomst staan concerten met Stefan Vladar, Harriet Krijgh en Ronald Brautigam op het programma.

 

Het Concertgebouw Kamerorkest treedt ook regelmatig op in het buitenland. Afgelopen seizoen vond een door de pers alom geprezen tournee door Duitsland plaats met violiste Liza Ferschtman. In voorgaande jaren vonden tournees plaats naar onder andere Italië, Finland, Japan, Spanje, Portugal, Bulgarije en Turkije.

 

Al meer dan 35 jaar behoren de jaarlijkse uitvoeringen van J.S. Bach’s Matthäus Passion in samenwerking met Bachkoor Holland tot de bekendste van Nederland. Zo zijn de uitvoeringen op Witte Donderdag en Goede Vrijdag in de Leidense Pieterskerk vaste pijlers van de Nederlandse Matthäus-traditie waarbij ook leden van ons kabinet en andere prominente Nederlanders aanwezig zijn.

 

Met het label PentaTone zijn inmiddels verschillende Super-Audio-CD’s uitgebracht met werken van onder andere Bach, Mozart, Schubert, Mendelssohn, Haydn en Tchaikovsky.

Bestuur

 

 

Dhr. P. P. Spiering, voorzitter

Tel.: +31 (0) 35 621 9405

Mob.: +31 (0) 6 5132 8419

info@concertgebouwkamerorkest.nl

 

Mevr. Ineke Lantinga, secretaris

Dhr. H. Halbertsma, penningmeester

Mevr. mr. M. Shioda-Bresser, bestuurslid

Dhr. F. Pot, bestuurslid

Copyright 2012 © All Rights Reserved | privacy statement | disclaimer |